• Angol kiejtést fejlesztő leckék ingyenes programmal

    http://www.angolrahangolo.byethost12.com/oktatocsomag.html
  • Blog Stats

    • 27,863 hits
  • Advertisements

Angol kiejtés: a sikeres tanulás kulcsa

Nem csak az angol kiejtés, hanem minden más dolog tanulásának van egy nagyon fontos eleme, amit ha kihagyunk, akkor nem sok sikert fogunk tapasztalni. Ez a nagyon fontos elem a
gyakorlás, ismétlés.

Kedves olvasó, olvashattál már az oldalon a gyakorlás fontosságáról. Most szeretném újra hangsúlyossá tenni. Nem tudunk maradandó eredményeket elérni megfelelő mennyiségű gyakorlás, ismétlés nélkül. Sajnos a jelen oktatási módszerek legtöbbjének hiánya, hogy a tanulásnak ezt az aspektusát nem tudja személyre szabottan kezelni, illetve, hogy nem tulajdonítanak neki megfelelő jelentőséget, ezért fontos, hogy aki viszont tanul valamit (pl. angol kiejtést) az tudjon róla.

A gyakorlás negatív oldala a monotonitás. Ha tehát örömmel akarunk tanulni igyekezni kell változatosságot vinni a gyakorlásba. Erre több jó lehetőség is kínálkozik. Most csak egyet szeretnék említeni, a dalok refrénjeit. Ezek a versszakok többször elhangzanak egy-egy dalban és ráadásul élvezzük is őket. Miért ne használnánk arra, hogy angol kiejtést, vagy akár új szavakat, szerkezeteket tanuljunk velük? Nem kell mást tennünk, mint választani egy kedvelt dalt, aztán hallgatni, majd ismételni is a refrénjét. Ha már úgy érezzük megy érdemes rögzíteni a hangunkat és visszahallgatni, mert így tovább korrigálhatjuk magunkat. És ha a legtöbbet akarjuk kihozni egy refrénből, akkor ne felejtsünk el utána nézni az ismeretlen szavaknak, szerkezeteknek.

Íme egy kis gyakorló anyag. Én személy szerint nagyon kedvelem ezt a dalt. Mindössze egy versszak és sokszor ismétlik. Először lassabban, majd gyorsabban hallhatjuk. Közben a zene változása és a videóanyag biztosítja a változatosságot. Ha végignézed az említett jellemzőket, talán te is azt mondod, hogy valami ilyesminek képzelsz el egy ideális gyakorló anyagot. (Vannak a videóban erősebb idegzetűeknek szánt jelenetek is, nem feltétlenül kell nézni őket.)

A dal szövege:

Our God is an awesome God

he reigns from Heaven above

with wisdom, power and love.

Our God is an awesome God.

(awesome=hatalmas, tök jó, félelmetes reign=uralkodik Heaven=Menny wisdom=bölcsesség power=erő)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: